joi, 6 aprilie 2017

Tabere internationale de limba germana 2017


Una dintre cele mai frumoase parti ale taberelor internationale in Germania o reprezinta vizitele incluse in program. Majoritatea programelor includ excursii la faimoasele castlele cu care Germania se lauda. 

Sa vizitezi un castel din Germania inseamna sa pasesti intr-un loc de poveste, ce pare vegheat din varful muntilor de aceste castele si ale lor turnuri si turnulete care se-ntind spre cer. Tara lui Goethe este renumita pentru frumusetea castelelor sale, cu un trecut dominat de povesti cu cavaleri, duci si razboaiele devastatoare. 

Castelele, cu o incarcata istorie, au fost restaurate si, in unele cazuri, sunt locuite de familii ale fondatorilor. Mobilier si tablouri scumpe, arme si tot felul de astfel de comori pot fi admirate in interiorul lor. 

Iata cateva exemple de tabere de limba germana care iti ofera ocazia de a descoperi Germania si minunatele castele. 
  • “Castelul de basm” Neuschwanstein

Desfasurata la Augsburg, cunoscut centru universitar si al treilea pol economic al Bavariei, tabara internationala de limba germana include vizite in locuri precum Füssen, inclusiv Castelul Neuschwanstein, Munchen, Ammersee, Legoland Günzburg sau Skyline Park Bad Wörishofen. 

Probabil cea mai fotografiata cladire din Germania, castelul Neuschwanstein a servit ca sursa de inspiratie pentru resedinta Frumoasei din Padurea Adormita din benzile lui W. Disney. 

Candelabre si picturi frumoase impodobesc fiecare camera, in timp ce al treilea etaj este dedicat fascinatiei pentru scenele din legendele medievale ale lui Richard Wagner, pe care Ludwig al II-lea al Bavariei, cunoscut si ca Regele Nebun, il adora. 


  • Castelul Linderhof 

Rasfatat de soare, inconjurat de munti si in apropiere de faimosul Lac Constance, Lindenberg este destinatia ideala pentru o tabara de vara cu lectii de limba germana si, totodata, punctul ideal de pornire catre Munchen, Stuttgart, Augsburg, Kempten, Castelele Neuschwanstein si Linderhof, Meersburg, Lindau, Konstanz sau Insula Mainau. 

La Alpilor pitoresti, Ludwig al II-lea al Bavariei a construit si Castelul Linderhof care, alaturi Castelul Neuschwanstein si Palatul Herrenchiemsee, reprezinta cele trei constructii monumentale ridicate de rege. Tot aici, la Linderhof, a construit o gradina, un templu si o grota dedicata zeitei iubirii, Venus. O barca strabatea candva lacul din aceasta pestera artificiala, luminata electric, o dotare deosebita pentru secolul al XIX-lea.

tabara-internatioonala-germania

  • Castelul din Meersburg sau “Castelul Vechi”

Cea mai veche cetate locuita din Germania este amplasata intr-un loc pitoresc, pe malul lacului Baden, si vegheaza maiestuos orasul Meersburg (Castelul Marii). Castelul a fost intemeiat in 628 de Dagobert, regele francilor.

Rezerva-ti locul in tabara de limba germana de la Bad Schussenried, bucura-te de atmosfera internationala si viziteaza minunatele castele din Bavaria. 

tabara-vara-limba-germana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu