miercuri, 29 martie 2017

Tabere internationale in Marea Britanie - un prim pas pentru a ajunge student la Oxford sau Cambridge

Exista in lumea academica doua universitati a caror rivalitate este cunoscuta de generatii intregi: Oxford vs. Cambridge. 

Ambele sunt faimoase pentru invatamantul de clasa mondiala, rauri asemenea celor din Venetia si, nu in ultimul rand, cladirile vechi care pastreaza amprenta timpurilor in care au fost ridicate.


Cele doua parti ale Oxbridge-ului pot avea multe in comun, dar orice absovent din Oxford sau Cambridge iti va spune imediat unde se termina asemanarile. 

Daca si tie iti surade ideea de a deveni student a unuia dintre cele doua centre universitare, nu exista modalitate mai buna pentru a descoperi din care “tabara” faci parte decat o vizita in ambele.

Incepe cu un pub traditional, in care studentii se intalnesc pentru pranz (incearca the King’s Arms in Oxford sau The Eagle in Cambridge). 

Populare atat in randul tinerilor veniti la studii, cat si a turistilor, cele doua pub-uri te intampina cu o atmosfera relaxanta si boema. 
  • Go ‘punting‘!
Cand vine vorba de distractie pe apa, ambele orase sunt traversate de rauri. Reprezentativ pentru Oxford este Raul Isis (numele local pentru aceasta portiune a Tamisei), in timp ce Cambridge este cunoscut si pentru Raul Cam. 

Poti face o plimbare cu gondola pe ambele rauri - denumirea locala fiind de ‘punting’ - si sa ai sentimentul ca te afli in Venetia. Minus mancarea italiana si vremea insorita. :)

  • Intelege sistemul 
Atat Univeristatea din Oxford, cat si cea din Cambridge, sunt formate din mai multe colegii la un loc.

De fapt, fiecare dintre aceste colegii este rivala celorlalte - asadar, exista destula competitie chiar in interiorul acestor centre universitare. 

Viziteaza Biblioteca Bodleian din Oxford si fa-ti o idee despre cantitatea imensa de cunostinte stocate intr-una dintre cele mai vechi biblioteci ale Europei si, totodata, cea mai mare biblioteca de cercetare din Marea Britanie. 

In Cambridge, nu rata Biblioteca Wren din cadrul Trinity College; mult mai mica decat Bodleian, dar frumoasa si cu semnificatie istorica importanta. 
  • Descopera colegiile
Christ Church? Trinity? New College? Daca nici unul dintre aceste nume nu-ti suna cunoscut, you’re cruising for a bruising. Este estential sa cunosti numele fiecarui colegiu inainte de a incepe o conversatie cu un student Oxbridge. 

Plimba-te in jurul New College in Oxford sau Trinity College in Cambridge si opreste-te un moment sa absorbi toate informatiile si istoria locurilor. 


Viziteaza-ne website-ul, descopera taberele internationale din Oxford sau Cambdridge si alege-o pe cea potrivita! 

Indiferent de alegere, zarva studentilor care se aduna la colt de strada, locuri incarcate de istorie, pub-urile in culori vii, cu flori la geam, cu muzica in surdina si cu aerul cat se poate de britanic....toate acestea, dar si multe altele, te vor cuceri pe loc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu