joi, 17 septembrie 2015

Feedbackul Ioanei, participant tabara limba engleza Cambridge (Anglia)

M-am intors de curand din Anglia, unde am avut ocazia de a participa la o tabara de limba engleza, desfasurata la Corpus Christi College, cel de-al 6-lea colegiu ca vechime din cadrul faimoasei Univeristati Cambridge.

M-am intors, de asemenea, cu o valiza ce cantarea cu peste 7 kg peste limita de greutate admisa, dar si cu o taxa pentru surplus considerabila, de aproximativ 80 euro (nu este recomandat). :)

Mama nu a fost foarte incantata…asta pana cand si-a primit cadoul, acesta fiind, de fapt, motivul principal pentru care valiza mea era asa de grea. Am venit incarcata cu multe alte cadouri pentru cei dragi, precum prajituri macarons, cafea sau magneti. Dar, pe langa toate acestea, am avut ocazia sa descoper multe alte suveniruri neasteptate, care, din fericire, nu cantareau deloc, dar au avut un impact urias asupra mea.

Ce am mai adus cum mine odata cu experienta studiului in strainatate?
  • O imbunatatire semnificativa in utilizarea limbii engleze

Desi nu ma consider fluenta in engleza, am observat o imbunatatire considerabila in ceea ce priveste abilitatile mele de vorbire, scriere si ascultare. Imi este mult mai usor sa particip la discutii, dar si sa ma uit la serialele preferate fara subtitrare.  
In plus, in tabara am descoperit si expresiile locale, pe care nu le invatam la scoala, si, am avut ocazia de a le utiliza in situatii reale (la cursuri, activitari si excursii). 

  • O retea internationala de prieteni si cunostinte

Am stat 3 saptamani la Cambridge, iar timpul petrecut acolo mi-a permis sa intalnesc oameni din toata lumea, cu mentalitati si culturi diferite, de la care am avut multe de invatat: de la colegi de tabara, din tari precum Italia, Spania, Franta, Slovenia, Polonia, Turcia, Japonia, Maroc, pana la profesorii de limba engleza si liderii de activitati, veniti din diferite colturi ale Angliei sa lucreze acolo pe perioada veri. 

M-am adaptat repede la acest mediu mix, ba chiar mi-am facut si cativa prieteni, cu care pastrez legatura, ceea ce imi da o scuza pentru noi calatorii (:)) si ma inspira la cunoastere si la o toleranta mai mare catre diferentele dintre noi.  

Un alt avantaj este ca aceste cunostinte internationale pot fi o resursa utila atunci cand voi fi in cautarea unui job sau poate a unui internship. Nu stii niciodata ce usi poate sa deschida pe viitor o astfel de experienta.
  •  Un orizont nou si dorinta de a fi studenta la o Universitate din strainatate

Domeniul educatiei internationale era un subiect strain pentru mine, dar participarea la o tabara de studiu in strainatate mi-a deschis ochii catre numeroasele posibilitati pe care un tanar le are astazi si, totodata, mi-a dat curajul necesar.  Am inceput deja sa-mi fac temele, accesand tot felul de siteuri si comunitati internationale din acest domeniu, si sa ma pregatesc pentru procesul de admitere.

Asadar, recomand tuturor o astfel de experienta si deja ma gandesc la o destinatie noua pentru vara viitoare." 
  • (Ioana, participant tabara  limba engleza Cambridge, Anglia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu