marți, 17 martie 2015

Tabara limba engleza in SUA – Los Angeles si San Francisco (partea 1)

Tabara internationala de limba engleza in SUA, in Los Angeles si San Francisco, este alegerea ideala pentru petrecerea vacantei de vara pentru adolescenti cu varste intre 12 si 18 ani, care doresc sa exploreze insorita Californie.

Programul de doua saptamani combina doua dintre cele mai importante orase din frumoasa si fascinanta California – Los Angeles si San Francisco. 

Prima saptamana a taberei internationale de limba engleza in SUA este dedicata Orasului Ingerilor,  capitala internationala a divertismentului si a industriei cinematografice.

Beneficiile unei tabere de limba engleza in America 


Progamul de doua saptamani ofera copiilor nu doar cursuri de limba engleza, ci si numeroase activitati in campus si excursii in care adolescentii vor avea ocazia sa simta pulsul oraselor, dar si atmsofera relaxata si insorita, tipica Californiei.


Los Angeles – Orasul Ingerilor

Los Angeles este cunoscut pentru celebrul Hollywood, insa este mult mai mult decat atat. Este un centru cultural important, cu peste 840 de muzee si galerii de arta. Este supranumit si Capitala creativitatii in lume, datorita faptului ca, in medie, unul din 6 locuitori din Los Angeles lucreaza intr-un domeniu creativ (artisti, actori, muzicieni, scriitori, etc).

Cu o suprafata totala de 4320 km2 si o populatie de aproximativ 13 milioane de oameni, Los Angeles este cel mai mare oras din statul California si al doilea din SUA, dupa New York.

Hollywood 


Hollywood este nu numai cel mai faimos cartier al Los Angelesului, ci si o stare de spirit. Hollywood reprezinta eleganta, fascinatia si opulenta industriei de film, televiziune si muzica.

Milioane de vizitatori pasesc pe strazile Hollywood-ului in speranta de a se intalni cu cineva cunoscut. Daca norocul nu le surade, raman insa cu experienta celebrului Hollywood Boulevard si Walk of Fame, a strazilor pavate cu stelele numeroaselor celebritati, personalitati sau personaje de film.

In momentul inaugurarii in 1960, Walk of Fame avea 2500 de stele care asteptau sa fie atribuite unei personalitati. In prezent, peste 2300 au fost insemnate cu numele unei personalitati. 

Grauman's Chinese Theatre – inaugurata in 1927, este cea mai celebra sala de cinema din lume. Fondatorul – Sid Grauman - este responsabil si pentru Walk of Fame. Aici au avut loc cele mai multe premiere de film de la Hollywood, dar si decernarile anuale ale premiilor Oscar. Prima ceremonie de decernare a premiilor Oscar a avut loc in 1929, avand 250 de participanti. 


Semnul Hollywood este un alt simbol al Los Angelesului. Ridicat in 1923, semnul infatisa initial cuvantul Hollywoodland si avea scopul de a promova dezvoltarile imobiliare din zona. Dupa multi ani in care a cunoscut o deteriorare puternica, in 1945 semnul a fost preluat de Camera de Comert si reparat; tot atunci au fost indepartate si ultimele 4 litere, ramand in forma in care este cunoscut pana in ziua de astazi.

Beverly Hills 

Beverly Hills este cunoscut pentru numeroasele resedinte ce apartin vedetelor si personalitatilor din industria cinematografica sau artistica. Aici poti admira case impunatoare, gradini minunate, dar si strazile si spatiile verzi inconjurate de palmieri.

Rodeo Drive este principala strada din Beverly Hills, cu numeroase magazine de firma (Giorgio Armani, Bulgari, Cartier, Christian Dior, Escada, Gucci, Louis Vuitton, Prada, Valentino, Yves Saint-Laurent si multe alte branduri). Un adevarat rai pentru pasionatii de cumparaturi si moda :)

RODEO DRIVE

Los Angeles County Museum of Art si Getty Museum


LACMA  (Los Angeles County Museum of Art) este cel mai mare muzeu din partea vestica a SUA, deschizandu-si portile anual pentru milioane de vizitatori. Contine peste 120.000 de opere de arta (tablouri, sculpturi sau forme de arta experimentala), unele datand din antichitate si reprezentand culturi diferite din Asia, America Latina, India, Europa sau America. Muzeul cuprinde mai multe cladiri, fiecare reprezentand un mini-muzeu: Cladirea Ahmanson, Muzeul de Arta Contemporana, Cladirea de Arta Americana, Pavilionul de arta japoneza, etc. In zonele exterioare sunt expuse sculpturi, inclusiv o colectie a lui Auguste Rodin.Muzeul J. Paul Getty este o insitutie internationala, culturala si filantropica, dedicata artelor vizuale si umanitare, ce curpinde un muzeu, dar si programe de educatie si conservare si burse. 

Santa Monica

Santa Monica Beach este locul in care poti evada de atmosfera agitata a orasului si sa te bucuri de frumusetea salbatica a coastei californiene. Aceasta este plaja preferata a locuitorilor Orasului Ingerilor, care isi uimeste viztatorii cu pontonul construit la inceputul anilor 1900 si cu un roller coaster fabulos. Pontonul Santa Monica Pier este si punctul in care se termina celebra autostrada Route 66, ce porneste tocmai din Chicago.

Tot in Santa Monica ai ocazia sa te plimbi pe Third Street Promenade, strada care te va incanta cu multe magazine accesibile, restaurante si artisti de strada.Nu ratati aceasta experienta unica, de a descoperi coasta Californiei, cu doua dintre cele mai reprezentative destinatii - Los Angeles si San Francisco.

  • Grupa de varsta – 12 – 18 ani
  • Perioada desfasurare tabara America 2015: 22 Iulie – 4 August 2015
  • Mai multe detalii aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu