luni, 30 martie 2015

Tabara limba engleza in SUA – Los Angeles si San Francisco - progam de excursii (partea 2)

Tabara internationala de limba engleza in SUA, in Los Angeles si San Francisco, este alegerea ideala pentru petrecerea vacantei de vara pentru adolescenti cu varste intre 12 si 18 ani.

Programul de doua saptamani combina doua dintre cele mai importante orase din frumoasa si fascinanta California – Los Angeles si San Francisco.
Cea de-a doua saptamana a taberei de limba engleza in America este dedicata cosmpolitului San Francisco. Unul din cele mai frumoase si surprinzatoare orase de pe coasta californiana, San Francisco este cunoscut si pentru faimosul pod suspendat Golden Gate, tramvaiul pe cablu, arhitectura Victoriana, diversitatea culturala si etnica si strazile abrupte.

San Francisco - un oras cu multe de oferit, intr-un spatiu restrans


Spre deosebire de alte orase americane, San Francisco poate fi usor vizitat la picior sau cu ajutorul transportului in comun. Desi se intinde pe o suprafata de doar 121 km patrati, orasul ofera o multitudine de obiective turistice, care mai de care mai intersante. San Francisco este considerat, de asemenea, si capitala financiara a coastei de vest.Obiective turistice incluse in tabara de vara in San FranciscoGolden Gate Bridge – cel mai frumos si fotografiat pod din lume


In momentul constructiei sale, podul Golden Gate era cel mai lung pod suspendat din lume, cu o lungime de 2737 m. Celebru si pentru stilul arhitectural Art Deco, podul a devenit in scurt timp un simbol al orasului San Francisco si una dintre minunile moderne ale lumii.

GOLDEN GATE BRIDGE

Culoarea portocalie – celebrul „international orange” - a fost folosita initial ca izolant pentru pod. La cererea localnicilor, care au dorit sa aiba un pod care sa iasa in evidenta altfel, dar si pentru faptul ca ii confera podului o vizibilitae ridicata in timpul cetii care se lasa adeseori peste San Francisco, aceasta culoare a ramas pana in ziua de astazi.

Parcul Golden Gate se intinde pe o suprafata de 1000 de acri, si este impanzit de conifere, pajisti verzi si muzee.

Fisherman’s Wharf & Pier 39


Populara zona Fisherman’s Wharf cuprinde piata Ghirardelli, Pier 39, docul de plecare inspre insula Alcatraz, dar si o multitudine de restaurante si magazine de suveniruri.Pier 39, unul din docuri, a fost transformat in zona comerciala in aer liber, cu magazine, suveniruri si restaurante. Tot aici veti putea admira si numerosii lei de mare care se aciueaza pe docuri si se bucura de soare, peste si multe fotografii :)

Insula Alcatraz – Insula Pelicanilor

 

Considerat unul dintre cele mai sigure penitenciare din lume, Alcatraz a devenit in prezent unul dintre cele mai vizitate muzee din lume. Cunoscuta si sub denumirea de Stanca (The Rock), a fost pe rand far (primul far operational de pe coasta de vest a Americii), garnizoana, inschisoare si muzeu. Famoasa si pentru gradul ridicat de siguranta, Alcatraz se poate „lauda” cu faptul ca nicio tentativa de evadare nu s-a soldat cu succes, dar si cu detinuti celebri, precum Al Capone.

INSULA ALCATRAZ

Lombard Street


Considerata strada cea mai intortocheata din lume, strada Lombard a ajuns la acest record datorita faptului ca era prea abrupta, iar municipalitatea s-a vazut nevoita sa gaseasca o solutie pentru a putea fi traversata, creand 8 viraje.Strada Lombard este, de asemenea, si una dintre cele mai fotografiate. Poate de vina sunt pavajele cu caramida rosie, sau florile minunat colorate si aranjate. Cert este ca strada Lombard este unul din punctele de atractie de top ale San Francisco.

San Francisco Downtown


Downtown este poate singurul cartier din San Francisco care te face sa te simti in America, inconjurat de cladiri de birouri zgraie-nori; dintre acestia, Trans America Tower este cea mai inalta cladire din San Francisco.

DOWNTOWN

Piata Alamo


.. .si cele 6 Surori, asa cum sunt cunoscute turistilor cele 6 case construite in stil victorian. Dupa ce au reusit sa supravietuiasca incendiului care a mistuit San Francisco la inceputul anilor 1900, cele 6 constructii au devenit incet, dar sigur, un important punct de atractie, aparand si in multe filme, emisiuni sau carti postale. 

Va asteptam alaturi de noi in tabara de limba engleza in California, America – Los Angeles si San Francisco, vara 2015:

  • Grupa de varsta – 12 – 18 ani
  • Perioada desfasurare tabara America 2015:  22 Iulie – 4 August 2015
  • Mai multe detalii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu