joi, 12 martie 2015

Londra – cel mai important centru cultural european

Londra este orasul pe care trebuie sa-l vizitezi macar o data in viata! 

Este unul dintre cele mai vizitate orase, atat de adulti, cat si de copii si studenti, in cadrul taberelor internationale. In afara de faptul ca prezinta numeroase atractii turistice si este unul dintre cele mai importante centre comerciale si financiare din lume, capitala britanica dispune de numeroase muzee, galerii de arte, teatre si centre culturale. 

Londra - destinatia favorita pentru tabere internationala de limba engleza


Totodata, Londra este destinatia favorita a elevilor ce doresc sa mearga intr-o tabara internationala de limba engleza, datorita numeroaselor atractii turistice, muzee, galerii de arta, parcuri sau centre comerciale.   


Iata cateva motive pentru care Londra este considerata unul din cele mai vibrante si multi-culturale orase din lume:

 • 3 din cele 10 muzee si galerii de arta de top din lume se afla in Londra – British Museum, National Gallery si Tate Modern
 • In Londra exista 857 de galerii de arta, peste 170 de muzee, inclusiv 11 muzee nationale (dintre care British Museum este cel mai important)
 • In Londra exista 4 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO – Turnul Londrei, Gradina Botanica KEW, Palatul Westminster (care include Westminster Abbey si Biserica Saint Margaret) si Greenwich
 • Este un oras cosmpolit, cu peste 300 de limbi diferite vorbite
 • In fiecare an, in Londra au loc in medie 250 de festivaluri
 • Londra ofera pasionatilor de carti peste 800 de librarii si 380 de biblioteci publice, inclusiv British Library unde se afla Magna Carta.
 • Londra ofera si un decor apreciat de catre industria cinematografica. Aici s-au filmat numeroase filme, de la Harry Potter la Notting Hill sau Skyfall (din seria James Bond). Este a treia cea mai ocupata locatie din lume, la nivel de productie cinematografica.
 • Peste 20% din cinematografele din UK sunt localizate in Londra; cu cele 796 de cinematografe, capitala se poate lauda cu cele mai multe cinematografe, comparativ cu orice alta regiune a tarii
 • In fiecare zi pasionatii de teatru si cultura pot alege dintre 200 de piese sau spectacole
 • Construita in 1743, Wilton’s Music Hall este cea mai veche sala de muzica din lume, care a rezistat de-a lungul timpului
 • O treime din arhivele Londrei se afla in Arhivele Nationale, care dateaza din secolul al XI-lea si pastreaza si acum recensamantul lui Wilhelm Cuceritorul (Domesday). Recensamantul, realizat in anul 1086, tine o evidenta clara si curpinzatoare a tuturor terenurile, proprietatilor si a populatiei din Anglia.
 • Festivalul de Design din Londra este cel mai important la nivel mondial si atrage anual sute de mii de vizitatori si expozanti de proiecte inovative.
Cu astfel de referinte, este usor de inteles de ce Londra ocupa un loc de top in randul oraselor cele mai vizitate si cu cea mai bogata si variata cultura.

 

Recomandare tabere de limba engleza in Anglia, vara 2015, pentru adolescenti, cu insotitor de grup


Tabara Anglia limba engleza la Londra la Goldsmiths’ College

 • Perioada de desfasurare: 3 – 17 August 2015 (2 saptamani)
 • Grupa de varsta: 11 – 18 ani
 • Tarif: 1550 GBP
Mai multe detalii despre tabara aici: tabara limba engleza Londra, Goldsmiths' College

"Desi la inceput nu eram convinsa ca imi va placea in tabara, acum, in ultimele momente, pot afirma ca mi-a placut si m-am distrat extrem de mult. Mi-am facut prieteni pe care cu siguranta nu-i voi uita, si pe care ii voi revedea anul viitor intr-o alta tabara de vara. Vom pastra legatura si vom incerca sa ne revedem cat mai curand. Sincer, chiar nu ma asteptam ca in aceste doua saptamani sa ma atasez atat de mult de cineva. Sunt sigura ca voi veni si anul viitor, dar de aceasta data intr-o tabara la New York. Va pup si imi va fi dor si de voi doua." (Adina, participant tabara Londra vara 2013)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu