miercuri, 29 mai 2013

Stiti care este diferenta dintre taberele internationale de grup si cele individuale?


Cu atat de multe variante disponibile, poate sa fie dificil sa faceti o alegere cu privire la tabara de vara potrivita pentru copiii dumneavoastra. Am incercat sa va oferim prin acest articol cateva informatii utile pentru a va ajuta sa luati cea mai buna decizie.
TABERELE DE GRUP sunt programe educationale in care copii pleaca din Romania insotiti de o persoana adulta, aceasta din urma avand rolul de a asigura ca programul se desfasoara in cele mai bune conditii si de a mentine in permanenta legatura cu parintii.


Grupurile sunt, de obicei, formate din minimum 10 copii participanti ( in functie de destinatie), iar acestia pot fi copii din toate colturile tarii sau de la aceeasi scoala. In cazul in care un profesor/invatator formeaza un grup, acesta va insoti elevii in minunata aventura. Pentru cealalta situatie, insotitorul de grup va fi o persoana din cadrul agentiei, care are experienta in lucrul cu copiii si este vorbitor de limba straina. Pentru a le da copiilor sansa de a profita la maximum de aceasta experienta, recomandam parintilor sa aleaga o perioada  de sedere de cel putin doua saptamani. Exista insa si posibilitatea de a opta pentru o saptamana de tabara, in cazul in care organizatorii programului sunt de acord cu aceasta varianta.

Ajunsi in tabara, copii sunt incurajati sa petreaca cat mai mult timp cu tinerii sositi in campus din toate colturile lumii: Anglia, Franta, Germania, Spania, Italia, Elvetia, Turcia, Maroc, SUA sau Canada. In timpul lectiilor si activitatilor sunt repartizati in functie de varsta si de  nivelul de cunoastere al limbii straine studiate.


Pentru vara anului 2013 va propunem urmatoarele tabere cu insotitor de grup.

  • Tabere internationale de limba engleza si aventura "English in action" pentru juniori, la Ashford sau Isle of Wight ( 7 – 12 ani)
    Copiii vor experimenta stilul de viata britanic chiar din momentul in care ajung in campus, exersand limba engleza prin vorbit, ascultat, citit si scris la orele de curs sau luand parte la activitati. Lectiile de limba engleza sunt stimulante si ofera copiilor sansa de a invata pe cont propriu, in echipe sau in perechi. Sunt folosite o serie de metode de studiu (scrierea unor publicatii, interpretarea unor roluri, jocuri, concursuri, lucrul la calculator) pentru imbunatatirea abilitatilor lingvistice ale participantilor. 


Folosind limba engleza ca limba de conversatie, copiii vor capata o naturalete in exprimare, vor socializa, vor lega prietenii cu ceilalti participanti si vor invata lucruri noi despre tari si culturi diferite.  
Pe langa cele 15 ore de limba engleza oferite intr-o maniera prietenoasa si distractiva, cu subiecte desprinse din viata de zi cu zi si metode de studiu interactive, copiii au timp suficient pentru a se relaxa si a se bucura de nenumaratele activitati disponibile in campus. Din zori si pana seara, copiii nu se vor plictisi, vor avea mereu ceva de facut! Activitatile ii vor ajuta sa aiba mai multa incredere in propria persoana, sa se maturizeze si sa descopere noi aptitudini, iar seara ii asteapta cu nenumarate surprise si activitati interesante precum: disco, foc de tabara, concurs de twister, mini Olympics, filme si multe altele.


Tabere de limba engleza in Anglia, Irlanda si SUA pentru adolescenti ( 12 – 18 ani +)
  •  Tabara internationala de limba engleza Descopera Anglia: Oxford - Londra - Stratford upon Avon - Bath (12 – 17 ani)

Tabara de limba engleza de la Oxford se adreseaza adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani si le ofera acestora sansa de a vizita 4 dintre cele mai importante orase istorice din Anglia.
Programul imbina in mod armonios cursurile de limba engleza si activitatile educative cu excursii la Oxford, Londra, Bath si Stratford upon Avon, orasul nativ al lui William Shakespeare. In plus, tabara include si vizite la Gradinile Woodstock si Palatul Blenheim (ce a fost resedinta familiei Churchill), dar si la celebrul Ansamblul Stonehenge.
Elevii vor fi introdusi in istoria si cultura acestor orase faimoase in intreaga lume, in timp ce vor trai o experienta deosebita alaturi de alti tineri din tari precum Spania, Italia, Germania, Franta sau Turcia.
  • Tabara internationala de limba engleza Descopera Londra la Royal Holloway University of London ( 12 – 17 ani)

Descoperiti Londra, dintr-un campus fantastic, departe de agitatia si zgomotul capitalei britanice! Royal Holloway, University of London (RHUL) se afla la doar 30 km de centrul Londrei si ofera un program excelent de explorare a Londrei si oportunitatea de a locui intr-un mediu international si de a experimenta viata studenteasca in una dintre cele mai renumite universitati din Marea Britanie.
Campusul este dominat de grandoarea in stil gotic a cladirii Founder’s, constuita initial ca un colegiu de femei in anul 1881.
Founder’s formeaza acum centrul unei universitati moderne, cu inalte standard de cazare si facilitate sportive, toate amplasate intr-un peisaj pitoresc. Exista putine locuri ideale pentru studiat mai frumoase decat acesta aflate atat de aproape de Londra.
  • Tabara internationala de limba engleza in Dublin, Dublin City University ( 12 – 17 ani)

Programul educational se desfasoara la Dublin City University, una dintre cele mai noi universitati din Irlanda, care se bucura de recunoastere oficiala incepand cu anul 1989. Universitatea a fost vazuta initial ca o universitate neconventionala prin introducerea unui numar de idei noi care au schimbat programa academica din Irlanda si care au devenit apoi parte din succesul universitatilor.


 
TABERELE INDIVIDUALE sunt tabere in care tinerii participanti pleaca din Romania singuri. De obicei recomandam aceasta varianta adolscentilor sau celor care isi doresc sa invete sa se descurce pe cont propriu. Aceste programe se desfasoara in deplina siguranta, diferenta constand doar in faptul ca pleaca neinsotiti din Romania, iar in unele cazuri ( in special in cazul taberelor pentru adolescenti – 16 ani plus) programul de activitati este mai lejer, participantii avand posibilitatea de a-si organiza singuri timpul liber.

Daca participantul este minor, pe durata calatoriei cu avionul este obligatorie achizitionarea serviciul de minor neinsotit in momentul achizitionarii biletul de avion. Astfel, un reprezentant al companiei aeriene se va asigura ca la destinatie minorul intalneste persoana de contact desemnata de catre organizatorii taberei.

Inainte de plecarea in tabara vom transmite parintilor un document in care sunt specificate, printre altele, urmatoarele informatii:

  • adresa campusului
  •  un numar de telefon de urgenta
  •  persoana de contact si numarul de telefon
Aceleasi informatii se vor regasi si in rezervarea biletului de avion, astfel persoana de contact va prezenta la aeroport un document de identificare.Iata cateva variante de tabere internationale individuale ce se vor desfasura in vara anului 2013:
  •  Tabere in Anglia

  • Tabere in Germania

  • Tabere in Franta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu